Hypotheekrente Tarieven

Onafhankelijke informatie en actuele hyptoheekrente tarieven


Hypotheekrentetarieven Regiobank

Hoe voordelig bent u uit met de rentetarieven bij de Regiobank?

De Regiobank is onderdeel van SNS Reaal, een bankengroep die diverse financiële producten op de markt brengt. Als u voornemens bent een hypotheek af te sluiten, kunt u overwegen een hypotheek bij de Regiobank te nemen.

Hypotheek
De kosten van een huis zijn erg hoog en in veel gevallen niet zomaar te betalen. Daarom kiezen veel mensen voor de hypotheek, een vorm van lenen. De hypotheek is er in diverse varianten. Veel mensen baseren zich bij hun keuze op de tarieven voor de rente.

Aflossing
De hypotheek is dus een vorm van lenen en dat houdt in dat de lening moet worden afbetaald. Dat gebeurt middels een maandelijkse aflossing. Deze aflossing houdt een klein percentage in van het complete bedrag van de hypotheek. Aflossing is echter niet het enige dat iedere maand dient te worden betaald aan de hypotheekverstrekker. Naast de aflossing moet er ook rente betaald worden. De rente vormt winst voor de hypotheekverstrekker. De rente

Rente
De rente vormen kosten die nergens meer terug zult krijgen. Handig is het dus om deze kosten laag te houden. De rente zal betaald moeten worden, dus je ontkomt er niet aan. Wel kun je ervoor zorgen dat je lekker goedkoop een hypotheek aangaat. Dat kun je regelen door de rentetarieven te vergelijken. Deze tarieven vind je doorgaans meestal op de website van de bank zelf.

Vastleggen van de rente
Wanneer je een lage rente gevonden hebt, kun je de rente tevens voor een langere periode vast laten leggen. Dat houdt in dat je gedurende een langere looptijd van een laag rentetarief kunt genieten. De tijd voor het vastleggen verschilt van enkele jaren tot tientallen jaren, maar meestal wordt de rente voort vijf, tien of twintig jaar vastgelegd. Zodoende ben je langere periode een stuk zekerder.

Tags: , , , ,