Hypotheekrente Tarieven

Onafhankelijke informatie en actuele hyptoheekrente tarieven


ING Hypotheekrente tarieven

Hypotheekrente bij de ING Bank

De ING Bank is een bekende bank in ons land, die diverse financiële producten aanbiedt. Daaronder vallen ook hypotheken, die van pas kunnen zijn wanneer je van plan bent een eigen huis te kopen.

Voorbereiding
Het kopen van een eigen woning verdient minstens een gedegen voorbereiding. In veel gevallen zijn de hoge kosten niet zo snel en eenvoudig op te brengen. Om die reden kiezen veel mensen voor de zogenaamde hypotheek, een vorm van lenen. Een hypotheek is er in de meest uiteenlopende soorten en maten. Het merendeel van de mensen baseren hun keuze op de tarieven voor de rente.

Hypotheek ING
De hypotheek is dus een vorm van lenen wat dus inhoudt dat het geld moet worden terugbetaald. Dat gebeurt aan de hand van maandelijkse aflossing. Deze aflossing houdt een klein percentage in van het complete bedrag van de hypotheek. Deze aflossing is niet het enige dat elke maand betaald dient te worden aan de bank of hypotheekverstrekker. Naast de aflossing moet er ook rente betaald worden. Het rentebedrag is de winst voor de bank. Het bedrag aan rente gaat niet naar je huis.

Rente bij ING
De rente vormen kosten die je niet in je huis, of de hypotheek, investeert. Het is dus zaak om die kosten laag te houden. De rente zal betaald moeten worden, dus ontkomen zul je er niet aan. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Dat kun je regelen door de rentetarieven te vergelijken met elkaar. De rentetarieven vind je veelal op de website van de bank.

Vastleggen hypotheekrente ING
Wanneer je een lage rente bent tegen gekomen, kun je natuurlijk ook de rente voor langere tijd laten vastleggen. Dat houdt in dat je gedurende een langere looptijd van een lager tarief uit kunt gaan. De periode voor het vastleggen varieert van enkele tot tientallen jaren, maar meestal wordt de rente voort vijf, tien of twintig jaar vastgelegd. Langs die weg ben je een lange tijd zeker van je hypotheek.

Tags: , , , , , , , ,