Hypotheekrente Tarieven

Onafhankelijke informatie en actuele hyptoheekrente tarieven


Nationale Hypotheekgarantie

Een hypotheek met de Nationale Hypotheekgarantie afsluiten

De Nationale Hypotheekgarantie is in de wereld van financiële producten erg belangrijk en wordt ook veel genoemd. De Nationale Hypotheekgarantie garandeert namelijk een goede hypotheek, waar de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen achter staat. Veel mensen hebben een hypotheek, omdat de kosten voor een woning moeilijk op te brengen zijn. Aan de hand van de hypotheek is het voor hen toch mogelijk om een eigen huis te kopen. Daarbij kijken de meeste kopers naar de tarieven die bij de rente van de hypotheek komen kijken.

De hypotheek
Een hypotheek is eigenlijk een lening en dat betekent dat het geld moet worden terugbetaald. Dat gebeurt aan de hand van een maandelijkse aflossing. Deze aflossing houdt een klein percentage in van het volledige hypotheekbedrag. Maar aflossing is niet het enige dat elke maand betaald dient te worden aan de hypotheekverstrekker. Naast de aflossing wordt er ook rente betaald. Deze rente is de winst voor de bank. De rente gaat niet naar je huis.

Rente voor de bank
Het bedrag aan rente vormt een aantal kosten die je niet meer in je huis, of de hypotheek, investeert. Het is dus zaak om deze kosten laag te houden. Rentetarieven moeten worden betaald, dus ontkomen doe je niet. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je zo goedkoop mogelijk een hypotheek aangaat. Dat kun je regelen door tarieven voor rente met elkaar te vergelijken. De rentetarieven vind je veelal op de website van de bank.

Nationale Hypotheekgarantie (NHG)
De Nationale Hypotheekgarantie staat ervoor garant dat de hypotheek in kwestie een betrouwbare hypotheek is, met alle mogelijke voorwaarden en eisen van. Een groot voordeel van de NHG is dat je niet zomaar gedwongen kunt worden tot het verkopen van je woning, als de hypotheek niet meer is op te brengen. Wanneer je NGH wil hebben, zul je wel aan enkele strenge eisen moeten voldoen. Er zal dan ook het een en ander aan je salaris gecontroleerd worden.

Tags: , , , ,