Hypotheekrente Tarieven

Onafhankelijke informatie en actuele hyptoheekrente tarieven


Rente hypotheek 5 jaar vast

Leg de rentetarieven langere tijd vast

Hypotheken en rentetarieven gaan hand in hand bij het kopen van een huis. Het kopen van een huis behoeft een goede voorbereiding en een gedegen oriëntatie. De kosten zijn in de meeste gevallen niet gemakkelijk te betalen. Om die reden kiezen veel mensen voor een variant van hypotheken, een vorm van leningen. Een hypotheek heb je in allerlei varianten. Het merendeel van de mensen baseren zich op rentetarieven en eventuele premies.

Aflossing van de hypotheek
Zoals gezegd is de hypotheek een lening wat dus inhoudt dat de hypotheek moet worden afgelost. Dat gebeurt middels de aflossing, die iedere maand plaatsvindt. De aflossing bedraagt een klein percentage van het volledige hypotheekbedrag. Maar aflossing is niet het enige dat iedere maand moet worden betaald aan de bank of hypotheekverstrekker. Los van de aflossing moet er namelijk ook rente worden betaald. De rente is de winst voor de bank. Het bedrag dat je aan rente afstaat gaat niet in je huis zitten.

Rentetarieven
Het bedrag aan rente vormt een aantal kosten die nergens meer terug zult zien. Handig is het dus om dat soort kosten zo laag mogelijk te houden. Rentetarieven moeten worden betaald, dus je ontkomt er niet aan. Wel kun je zorgen dat je lekker goedkoop een hypotheek hebt. Dat regel je door tarieven voor rente te vergelijken. De tarieven vind je meestal op de website van de bank zelf.

Rente hypotheek 5 jaar vast
Wanneer je een gunstige rente gevonden hebt, kun je natuurlijk ook de rente voor een langere periode laten vastleggen. Bijvoorbeeld voor vijf jaar. Dat houdt in dat je gedurende vijf jaar kunt genieten van een gunstig en meestal laag tarief. Dat is handig voor je maandlasten en biedt dus ook veel meer zekerheid. Naast vijf jaar, kun je ook kiezen voor tien of twintig jaar. Dit alles kan in overleg met de bank.

Advies
Als je twijfels hebt over het vast laten leggen van je rentetarieven, kun je altijd in gesprek gaan met de bank. Daar weten ze je veel duidelijker en in detail een en ander over de rente te vertellen, en kunnen ze je ook aangeven wat het vastleggen ervan voor jou gaat betekenen.

Tags: , , , ,