Hypotheekrente Tarieven

Onafhankelijke informatie en actuele hyptoheekrente tarieven


Welke hypotheek moet je nemen?

Er is een hypotheek waarbij je een vast bedrag per maand moet betalen aan hypotheekrente. Maar je kunt ook een hypotheek nemen waarbij de actuele hypotheekrente in acht wordt genomen en waarbij je dus iedere maand een ander bedrag kunt betalen. Het voordeel van deze laatste hypotheekvorm is dat wanneer de huidige hypotheekrente laag is je ook maar weinig rente moet betalen, maar het nadeel is dat wanneer de hypotheekrente gaat stijgen, dat je ook meer per maand moet betalen. Als je daarom vastigheid wilt is het goed om je hypotheek voor tien jaar bijvoorbeeld vast te zetten. Deze tien jaar weet je dan waar je aan toe bent.

Je kunt dan altijd meer geld af gaan lossen als je wilt, maar de huidige hypotheekrente kun je dan vergeten. Je hebt dan namelijk de hypotheekrente vastgezet en weet welke kosten het voor je gaan worden. Neem daarom de tijd om te kijken wat de huidige hypotheekrente is en of dat het gunstig is voor jou om de rente vast te laten zetten. Je kunt ook de hypotheekrente verwachting gaan bekijken, is het gunstig om hem vast te zetten of beter nog van niet? Met de hypotheekrente verwachting weet je namelijk ongeveer waar de renteprijzen naar toe gaan, als je merkt dat de rente op de markt aan het dalen is kun je ook nog even een paar weken of maanden wachten (als je ten minste kunt wachten met het nemen van een hypotheek) en de hypotheekrente dan pas vast zetten.

De kans is groot dat je dan nog minder moet betalen aan hypotheekrente, maar je kunt ook pech hebben want als de hypotheekrente dan ineens omhoog gaat, dan baal je en moet je alsnog meer geld per maand gaan betalen. Neem daarom even de tijd om te kijken welke keuze het beste gemaakt kan worden, het is een persoonlijke keuze en daarom dien jij hier de tijd voor te nemen. Er zijn volop mogelijkheden, als je maar wilt rondkijken en de prijzen noteert die je tegenkomt. Goed vergelijken gaat er voor zorgen dat jij zonder zorgen aan een goede hypotheek kunt beginnen, een hypotheek die bij jou past en die er voor zorgt dat jij een leuke tijd gaat hebben in je nieuwe woning. De tijd zal het leren of dat je op het juiste moment de juiste hypotheek af hebt kunnen sluiten.

Tags: , ,